Project omschrijving

Renovatie flats Tilburg

Werkzaamheden

  • Schilderwerk buiten en binnen

  • Isolerende beglazing plaatsen en vervangen klep- en draaikiepramen

  • Betonreparatie en houtrotreparatie

  • Kitwerk gevel- en vloer dilataties en sanitairvoegen

Projectbeschrijving

In opdracht van Bam Wonen voor WonenBreburg.nl

Groot onderhoud en energetische maatregelen van 102 galerijappartementen in de Mascagniflat in Tilburg.

In opdracht van WonenBreburg heeft BAM Wonen groot onderhoud gepleegd aan het wooncomplex in de Mascagnistraat in Tilburg. Hierbij is het complex zowel esthetisch als energetisch geüpgraded en hiermee klaargemaakt voor de toekomst. Dit zodat de bewoners er prettig en betaalbaar kunnen (blijven) wonen.

Voor het esthetische deel heeft BAM Wonen van Aarle Vastgoedonderhoud ingeschakeld.

De volledige aanzichten van het wooncomplex zijn naar ontwerp van Peter van Hoogmoed architecten vernieuwd. Hierbij zijn de volledige entrees aangepakt, zijn de gevels voorzien van een nieuwe onderhoudsarme gevelafwerking, zijn de hekwerken vernieuwd, is er een luifel gerealiseerd boven de hoogst gelegen galerij en heeft het complex een nieuwe uitstraling gekregen door het gebruik van enkele frisse kleuren.

De appartementen zijn van label F/G opgewaardeerd naar energielabel A/B. Deze energetische verbetering is gerealiseerd door de energievraag te beperken middels het isoleren van de gevels, het isoleren van de laagst gelegen vloer van de woningen, het toepassen van zonneboilers en het aanbrengen van een energiezuinig ventilatiesysteem.

Daarnaast heeft van Aarle Vastgoedonderhoud de bestaande beglazing vervangen voor HR++ glas.

Het wooncomfort in de woningen is aanzienlijk verhoogd door bovenstaande maatregelen maar ook door het vernieuwen van de badkamers, keukens en toiletten.

Mede doordat we LEAN werken, zijn we ketenpartner van BAM Wonen. Ketenpartners van BAM werken op snelle en efficiënte wijze met tevreden bewoners als resultaat.